Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF biedt Japan hulp aan

15 maart 2011

UNICEF wil de Japanse regering bijstaan in haar hulpverlening aan de slachtoffers van de aardbeving en tsunami.

UNICEF biedt Japan hulp aan

UNICEF-directeur Anthony Lake zegt in een verklaring dat UNICEF zeer meeleeft met de Japanse bevolking. Japan behoort tot de meest vrijgevige landen op het gebied van ontwikkelingshulp. Van alle UNICEF-comités draagt het Japanse comité het meeste geld af aan de internationale UNICEF-organisatie.

"Wij staan klaar om het land te helpen dat al zoveel hulp aan anderen heeft geboden," aldus Lake.