Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Hulpgoederen komen aan bij Tunesisch-Libische grens

15 maart 2011

In Ben Guerdane bij de Tunesisch-Libische grens zijn 47 ton UNICEF-hulpgoederen aangekomen.

Hulpgoederen komen aan bij Tunesisch-Libische grens

"UNICEF en haar partners voeren de hulpverlening op, aangezien meer gezinnen de grens oversteken om het geweld in Libië te ontvluchten," zegt Maria-Luisa Fornara van UNICEF Tunesië. De hulpgoederen bestaan onder meer uit vaccins, EHBO-kits, watercontainers, dekens, hygiëne kits, onderwijs- en speelmaterialen en hurkplaten voor latrines.

Vaccinatie-actie

In kamp Choucha bij de grens verblijven momenteel ongeveer 300 gezinnen en 120 kinderen, merendeels jonger dan twee jaar. Om de uitbraak van ziektes te voorkomen zal de Tunesische overheid in samenwerking met UNICEF en andere hulporganisaties vandaag de kinderen in het kamp inenten.

Strijdende kinderen

Het aantal gezinnen dat Libië ontvlucht is relatief laag. Toch is UNICEF zeer bezorgd om de situatie in Libië zelf en zij roept het land op het geweld te stoppen en om hulpverleners toe te laten. Vooral meldingen dat kinderen deelnemen aan de strijd zijn zeer verontrustend. UNICEF bereidt zich voor op het verlenen van noodhulp in Libië, zodra de omstandigheden dit toelaten.Help de Libische vluchtelingen

doneer

Video over vluchtelingen bij de Tunesisch-Libische grens