Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

VARA start uitzwaaiactie voor kinderen die dreigen te worden uitgezet

11 maart 2011

De VARA start vandaag een grote "uitzwaaiactie": een serie portretten van kinderen die Nederland moeten verlaten. De publieke omroep wil dat dit niet onopgemerkt gebeurt en "zwaait" ze daarom met korte portretten uit.

VARA start uitzwaaiactie voor kinderen die dreigen te worden uitgezet

Onder de titel "Nederland zwaait uit" worden vanaf vandaag portretten van 1 minuut uitgezonden. De portretten zijn de komende weken te zien in de VARA-programma's De Ombudsman, Kassa en Uitgesproken VARA en op de website Joop.nl.

Sahir moet blijven

De serie is gemaakt als gevolg van de ophef die ontstond over een reportage in Uitgesproken VARA op 26 november 2010. De reportage ging over de dreigende uitzetting van Sahar. Velen vinden dat Sahar in Nederland moet mogen blijven. Maar Sahar is niet de enige die in een benarde positie is gekomen door strenge regels en ellenlange procedures. De VARA wil met deze serie ook die andere kinderen een gezicht geven.

Uitzendingen

De portretten zijn onder meer te zien aan het einde van de volgende VARA-programma's:

Bron: VARA

Bekijk de serie korte portretten die de VARA maakte van kinderen die Nederland worden uitgezet.

Zie ook...