Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF roept op kinderen emotioneel te steunen

11 maart 2011

UNICEF Japan heeft direct na de zware aardbeving vandaag gevraagd voor een goede emotionele ondersteuning van de kinderen.

UNICEF roept op kinderen emotioneel te steunen

"Natuurrampen hebben een enorme impact op de gevoelswereld van kinderen, ze kunnen bijzonder traumatiserend zijn. Daarom hebben ze bevestiging nodig: mensen die hen zeggen dat alles goed komt," zegt Wade Edwards van UNICEF Japan.

Tweede grote aardschok

Japan werd vrijdag 11 maart getroffen door een zware aardbeving en tsunami. Edwards van UNICEF in Japan: "Dit was de tweede grote aardschok die Japan trof in één week tijd. Daardoor was het personeel niet meteen gealarmeerd. Maar toen de aardbeving sterker werd, werden de medewerkers duidelijk nerveuzer. Ons kantoor bevindt zich op de 8ste verdieping. Daarom besloten we het gebouw zo snel mogelijk via de trap te verlaten. Niemand raakte gewond."

Ondersteuning kinderen

Direct na de beving heeft UNICEF Japan meteen een boodschap rondgestuurd waarin ze pleit voor een goede emotionele ondersteuning van de kinderen. UNICEF Japan zal morgen de situatie herbeschouwen. "Dan pas kunnen we echt een inschatting maken van hoe we de situatie zullen aanpakken", aldus Edwards.