Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Tonnen hulpgoederen voor vluchtelingen Libië

7 maart 2011

UNICEF zorgt er de komende dagen voor dat 160 ton hulpgoederen klaarstaan voor vluchtelingen die vanuit Libië de grens met Tunesië oversteken.

Zodra de omstandigheden dit toelaten, zullen de goederen ook in Libië zelf naar de bevolking worden gebracht.

Het aantal vrouwen en kinderen dat de grens met Tunesië oversteekt, lijkt toe te nemen. In een opvangkamp en bij de grensovergang zijn de hygiënische omstandigheden zeer slecht. UNICEF zorgt voor hygiëne kits (met daarin onder meer zeep en waterzuiveringsmiddelen) en latrines, bestemd voor ongeveer 120.000 vluchtelingen.

Vorige week vroeg UNICEF om 7,2 miljoen dollar voor de financiering van noodhulp aan de Libische vluchtelingen. Dit bedrag is verhoogd naar 8,1 miljoen dollar. De Verenigde Naties, waarvan UNICEF deel uitmaakt, hebben om 160 miljoen dollar gevraagd.

Film over Libische vluchtelingen (d.d. 3 maart 2011)

Help de Libische vluchtelingen

doneer


Gerelateerd aan dit onderwerp