Polio-uitbraak in Democratische Republiek Congo

1 maart 2011

De Democratische Republiek Congo kampt met een uitbraak van polio.

Polio-uitbraak in Democratische Republiek Congo

Wereldwijd is deze ziekte bijna uitgebannen, maar alle inspanningen die hiervoor zijn gedaan worden door de uitbraak in de DR Congo ondermijnd.

Door de onveilige situatie in de DR Congo is het moeilijk om routine-vaccinaties tegen polio uit te voeren. Tussen januari 2010 en februari 2011 zijn 112 nieuwe ziektegevallen geconstateerd. In 2009 kregen slechts drie mensen polio.

Om de verspreiding van polio te stoppen, zet de Congolese overheid in samenwerking met UNICEF een grootschalige vaccinatie-actie op touw. Eind mei moeten meer dan 14 miljoen kinderen tegen polio zijn ingeënt. Geen enkel kind in de DR Congo mag hierbij worden overgeslagen.

Gerelateerd aan dit onderwerp