Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Midden-Oosten en Noord-Afrika

28 februari 2011

UNICEF maakt zich grote zorgen om meldingen dat kinderen zijn gedood of gewond zijn geraakt tijdens de opstanden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

"Geen enkel kind zou mogen worden blootgesteld aan welk gevaar dan ook, want dit kan voor hen zowel geestelijk als lichamelijk langdurige gevolgen hebben," zegt Anthony Lake, directeur van UNICEF Internationaal.

Vooral in Libië is de situatie alarmerend. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties heeft om internationale humanitaire hulp voor dit land gevraagd en heeft zijn zorgen geuit om de tekorten aan medische middelen in Libië. UNICEF staat klaar om hulp te verlenen en roept alle betrokkenen op om kinderen tegen elke prijs buiten de gewelddadigheden te houden.