Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Honger in Tsjaad

8 februari 2011

Volgens de Verenigde Naties hebben ongeveer 2 miljoen mensen in Tsjaad voedselhulp nodig.

Vooral in het westen van het land heeft de bevolking honger. Als gevolg van ernstige droogte zijn oogsten mislukt, waardoor er voedseltekorten zijn ontstaan.

Uit onderzoek van UNICEF en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bedraagt in de Sahel (waarvan Tsjaad deel uitmaakt) het percentage acuut ondervoede mensen meer dan 15 procent. Bij ondervoedingspercentages boven de 15 procent moet noodhulp worden verleend.

Gerelateerd aan dit onderwerp