Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Klanten IKEA doneren 11,4 miljoen euro aan UNICEF en Save the Children

26 januari 2011

Tussen 1 november en 24 december 2010 heeft IKEA haar jaarlijkse Soft Toys-actie gehouden.

In meer dan driehonderd IKEA-vestigingen was van onder meer elk verkocht speelgoedbeest en kinderboek één euro bestemd voor UNICEF en Save the Children.

leeuwDe woonwarenhuisketen houdt sinds 2003 elk jaar deze actie, die tot nu toe 35,2 miljoen euro heeft opgebracht. Met dit bedrag konden UNICEF en Save the Children acht miljoen kinderen in bijna veertig landen helpen met onderwijsprojecten.

22 nieuwe projecten

Met de 11,4 miljoen euro die in 2010 is opgehaald, kunnen beide organisaties 22 nieuwe projecten starten in bijvoorbeeld Afrika, Oost-Europa en Azië. Ze zorgen voor schoon drinkwater en wc's op scholen, maken het voor kinderen uit minderheidsgroeperingen mogelijk om onderwijs te volgen, zorgen voor onderwijsmaterialen en trainen onderwijzers in het geven van kindvriendelijk onderwijs.

Gerelateerd aan dit onderwerp