Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Overstromingen Sri Lanka: regering vraagt om hulp

20 januari 2011

Sri Lanka kampt sinds eind december met overstromingen, veroorzaakt door de zwaarste regenval in bijna honderd jaar tijd.

Overstromingen Sri Lanka: regering vraagt om hulp

Meer dan 1 miljoen mensen lijden onder de gevolgen van de wateroverlast. Ruim 360.000 mensen zijn dakloos geworden en verblijven in opvangcentra.

Het district Batticaloa in het oosten van Sri Lanka is het zwaarst getroffen, gevolgd door Ampara. Nu het water begint te zakken wordt duidelijk hoe omvangrijk de schade is aan huizen en landbouwgrond.

De regering van Sri Lanka heeft de Verenigde Naties om hulp gevraagd. Er is de komende zes maanden 51 miljoen dollar nodig om de getroffenen te kunnen helpen. UNICEF heeft van dit bedrag 9,9 miljoen dollar nodig.

UNICEF helpt getroffen Sri Lankanen

Gerelateerd aan dit onderwerp