UNICEF wil dat Ivoorkust kinderen beschermt

19 januari 2011

De kinderen in Ivoorkust moeten worden beschermd tegen geweld én ze moeten ongehinderd naar school en de dokter kunnen, zegt UNICEF.

UNICEF wil dat Ivoorkust kinderen beschermt

In Ivoorkust is het na de omstreden uitslag van de presidentsverkiezingen nog steeds erg onrustig. Duizenden Ivorianen zijn voor gewelddadigheden op de vlucht geslagen in eigen land, of zijn de grens overgestoken naar de buurlanden Lliberia en Guinee. In Liberia verblijven meer dan 28.000 vluchtelingen uit Ivoorkust; ruim driekwart zijn vrouwen en kinderen.

UNICEF helpt de vluchtelingen en heeft in het westen van Ivoorkust 20 ton hulpgoederen afgeleverd. Daarnaast wordt een intentingsactie gehouden tegen gele koorts, waaraan sinds eind oktober al 25 mensen zijn overleden. UNICEF vreest dat door de torenhoge voedselprijzen in het westen van het land kinderen ondervoed zullen raken.

Gerelateerd aan dit onderwerp