Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Saudi's geschokt door sportende meisjes

21 december 2010

De regering van Saudi-Arabië begint een onderzoek naar een sporttoernooi tussen zes meisjesscholen. De scholen hielden vorige week voor het eerst een toernooi met tweehonderd meisjes.

Het toernooi voor meisjes was tegen de regels, aldus een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs dinsdag op de site arabnews.com. Dat de meisjes geheel bedekt waren, maakte geen verschil.

"Tot mijn verrassing kreeg ik een brief van het ministerie met vragen over het toernooi en de reden daarvoor. Ik kreeg ook veel brieven en telefoontjes van conservatieve Saudi's die zeiden dat ik beter zou moeten weten", aldus directievoorzitter Farida Farsi van de Al-Hamra scholen in Jeddah.

Aanvoerder Lina Almaeena van het meisjes-basketbalteam noemde de klachten belachelijk. "Willen ze dan dat de meisjes roken en rondhangen in cafés en winkelcentra in hun vrije tijd?".

Bron: ANP