Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

FC Barcelona blijft samenwerken met UNICEF

21 december 2010

FC Barcelona heeft een sponsordeal gesloten met de Qatar Foundation.

Deze non-profitorganisatie uit de gelijknamige oliestaat betaalt tot 2016 30 miljoen euro per jaar aan de club.

Sinds 2006 doneert FC Barcelona 1,5 miljoen euro per jaar aan UNICEF, die hiermee hulpprojecten op het gebied van hiv en aids in Afrika financiert. Bovendien staat het logo van UNICEF op de shirts van de spelers, zonder dat de VN-kinderrechtenorganisatie hiervoor iets hoeft te betalen.

De samenwerking tussen de club en UNICEF blijft bestaan. Op de shirts van FC Barcelona zullen voortaan zowel de logo's van de Qatar Foundation als van UNICEF prijken. Op wat voor manier wordt nog bekeken.