Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Herhalingen documentaire Children of Gold met Paul van Vliet

15 december 2010

In januari 2011 herhaalt National Geographic Channel de documentaire 'Children of Gold'. Hierin bezoekt UNICEF Ambassadeur Paul van Vliet goudmijnen in Burkina Faso, waarin veel kinderen gevaarlijk werk doen.

Herhalingen documentaire Children of Gold met Paul van Vliet

'Children of Gold' wordt op zondag 9 januari om 12.30 uur opnieuw uitgezonden. Andere herhalingen zijn op zaterdag 15 januari om 18.00 uur en op maandag 17 januari om 13.30 uur.

Burkina Faso telt 600 goudmijnen waarin volgens de laatste gegevens ruim 20.000 kinderen onder de meest erbarmelijke omstandigheden werken. Ze hakken in de brandende zon stenen tot gruis in de hoop goud te vinden, of werken in nauwe, provisorisch aangelegde mijnschachten. Met steun van de Nationale Postcodeloterij haalt UNICEF deze kinderen uit de mijnen. Samen met de overheid en lokale partners zorgt UNICEF ervoor dat deze kinderen naar de crèche of naar school gaan, of een opleiding volgen tot bijvoorbeeld mecanicien, hout- of metaalbewerker.

Zie de website van National Geographic Channel voor meer informatie.

Trailer 'Children of Gold'

Gerelateerd aan dit onderwerp