Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ruim een kwart miljoen ondervoede kinderen zonder honger naar bed

26 november 2010

Ruim een kwart miljoen ondervoede kinderen kunnen dankzij de succesvolle start van de UNICEF-actie tegen ondervoeding zonder honger naar bed.  De SMS-actie samen met RTL leverde tot nu ruim 260.000 SMS-jes op. 

Zumeila (3) eet extra voedzame pasta om weer aan te sterken.

UNICEF Nederland voert momenteel campagne tegen honger. Wereldwijd lijden ruim 200 miljoen kinderen aan ondervoeding. Met de dood als gevolg, of - als ze overleven - een achterstand in hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling, die ze nooit meer inhalen. Vorige week trapte UNICEF een speciale SMS-actie tegen honger af bij het RTL-programma Life4You.

Actie op RTL4

Tijdens de SMS-actie werd tijdens verschillende programma's op de zender RTL4 opgeroepen om in actie te komen tegen deze wereldwijde honger. Door 1 SMS te sturen kan UNICEF een ondervoed kind een dag lang extra voedzame maaltijden geven, waardoor het kind weer kan aansterken. Dit is onderdeel van een pakket aan maatregelen waarmee UNICEF dit probleem aanpakt en voorkomt.

SMS UNICEF naar 4333

Met de ruim 260.000 SMS-jes kunnen we evenzoveel kinderen een dag lang eten geven. Maar dat is nog niet genoeg. UNICEF gaat daarom door met de SMS-actie.

Eten met Jeroen van Koningsbrugge

Ook kunnen mensen op onze actiewebsite www.geefeenmaaltijd.nl hun vrienden blijven uitnodigen door Claudia de Breij, Jeroen van Koningsbrugge, Jorgen Raymann of Tante Es. Daarmee wil UNICEF de komende maanden aandacht blijven vragen voor alle ondervoede kinderen.

Deze UNICEF-actie is inmiddels beëindigd. U kunt niet meer sms'en.