Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

20 November: Dag voor de Rechten van het Kind

20 november 2010

Vandaag is het 20 november: de internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Een belangrijke dag voor UNICEF, omdat onze missie is om uiteindelijk alle kinderen te kunnen geven waar ze recht op hebben.

20 November: Dag voor de Rechten van het Kind

De internationale Dag voor de Rechten van het Kind is in het leven geroepen nadat op 20 november 1989 de lidstaten van de Verenigde Naties het Verdrag voor de Rechten van het Kind hebben aangenomen.Een verdrag aannemen is echter wat anders dan de afspraken die erin staan ook echt nakomen. Daarom is het belangrijk om ieder jaar weer in ieder geval op een dag stil te staan en je af te vragen hoe het met de rechten ervoor staat.

Bewaker kinderrechten

De VN heeft aan UNICEF de opdracht gegeven landen aan te spreken, als ze het met kinderrechten niet zo nauw nemen. UNICEF werkt samen met overheden, lokale en internationale hulporganisaties en maatschappelijke organisaties om ervoor te zorgen dat de levensomstandigheden van kinderen wereldwijd verbeteren. We werken daarbij op alle niveaus, van dorpshuizen tot ministeries.

Investeren in de allerarmsten loont

UNICEF Directeur Jan Bouke Wijbrandi heeft ter gelegenheid van deze dag een opiniestuk geschreven met de titel "Investeren in de allerarmsten loont".


Investeren in de allerarmsten loont
Opiniestuk van UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi

In het regeerakkoord wordt een herziening van het Nederlandse beleid voor ontwikkelingssamenwerking aangekondigd. Minister Rosenthal en staatssecretaris Knapen doen er goed aan steun aan de allerarmsten hierbij niet uit het oog te verliezen. Uit onderzoek van UNICEF en anderen blijkt dat investeren in  de allerarmsten, voor een groot deel kinderen,  nodig is voor een duurzame economische ontwikkeling met respect voor mensen- en kinderrechten....
Lees het volledige artikel

Zie ook...

Geef kinderen waar ze recht op hebben...

Denk vandaag eens extra aan alle kinderen in de wereld die het nog niet zo makkelijk hebben. UNICEF zet zich voor deze kinderen in, altijd en overal. Help ons daarbij. Dat kan op verschillende manieren: