Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nicolette van Dam trapt Spreekbeurtactie af

19 november 2010

Op de dag vóór de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind bezoekt Nicolette van Dam voor UNICEF's spreekbeurtactie haar oude basisschool, de Tweede Openluchtschool in Amsterdam.

Elk jaar houden duizenden kinderen op of rond 20 november - in het kader van de Nationale Spreekbeurtactie - een spreekbeurt over UNICEF en kinderrechten. Nicolette luisterde naar spreekbeurten van Jobeleen (11 jaar) en Ruben (11 jaar) op haar oude basisschool. Dit jaar staat de Spreekbeurtactie in het teken van ondervoeding.

Jobeleen

Jobeleen (11 jaar): "200 miljoen kinderen in de wereld zijn ondervoed. Dat is 12 keer het aantal inwoners van Nederland!"

plumpynut

Een biscuitje met plumpy'nut gaat er best in. Voor heel veel ondervoede kinderen in de wereld is het eten van deze extra voedzame pindapasta bittere noodzaak.

Ruben

Ook Ruben (11 jaar) houdt een spreekbeurt over UNICEF.

quiz

Wat is een echt kinderrecht en wat niet? Nicolette deed na de spreekbeurten nog een UNICEF-petje-op-UNICEF-petje-af-quiz met de klas.

Nicolette en klas

Groep 8 van de Tweede Openluchtschool in Amsterdam, samen met Nicolette.

top

Top dat elk jaar weer duizenden kinderen meedoen met de Spreekbeurtactie van UNICEF!Foto: Guus Schoonewille

Gezichten van honger

Kom in actie voor UNICEF