Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Geldgebrek bedreigt hulpverlening in Pakistan

15 november 2010

Als donoren het ontbrekende bedrag de komende weken niet aanvullen, komt een aantal hulpprogramma's in grote problemen.

Geldgebrek bedreigt hulpverlening in Pakistan

UNICEF heeft 251,1 miljoen dollar nodig voor haar hulp aan de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. Tot nu toe is van dit bedrag slechts 135,1 miljoen dollar ontvangen.

Ernstige gevolgen

Als donoren de komende weken niet over de brug komen, zal dit ernstige gevolgen hebben voor belangrijke hulpprogramma's van UNICEF. Er zal dan bezuinigd moeten worden op gezondheidszorg, onderwijs, kinderbescherming, de zorg voor water en sanitaire voorzieningen en voeding.

De situatie in delen van Pakistan is nog steeds kritiek. In het noorden van het land wordt het binnenkort heel koud. Hier bedreigen vooral acute luchtweginfecties de gezondheid van de bevolking. In het zuiden komen met name ondervoeding, malaria, dyfterie, dengue en polio voor.

Meer over Pakistan

Kijk op De hulp van UNICEF in Pakistan voor een overzicht van de resultaten van UNICEF's hulpverlening tot nu toe,

Gerelateerd aan dit onderwerp