Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

SHO sluiten actie voor Pakistan af

9 november 2010

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) sluiten de actie Help de slachtoffers overstroming Pakistan af.

De eindopbrengst van de actie is 27.414.656 euro. Nederlanders die nog aan deze actie willen bijdragen, kunnen tot 1 december hun gift overmaken op giro 555. Geld dat daarna binnenkomt, gebruiken de SHO voor een volgende actie.

De SHO vinden het opgebrachte bedrag van ruim 27 miljoen euro bijzonder. SHO-actievoorzitter Jan van Doggenaar: "We hebben dit jaar in relatief korte tijd twee keer een beroep gedaan op de gulheid van de Nederlanders en ze hebben het niet laten afweten. Het Nederlandse publiek heeft laten zien betrokken wereldburgers te zijn. Onze dank is groot." Giften zijn tot 1 december nog altijd van harte welkom. De nood in Pakistan blijft hoog.

Nationale Actiedag

De SHO startten op 12 augustus een actie voor de slachtoffers van de overstroming in Pakistan. Op 26 augustus was er een Nationale Actiedag, waaraan de publieke omroep en verschillende radiozenders meededen. Met het opgehaalde geld hebben de SHO noodhulp geleverd, zoals tenten, water en medicijnen. Ondanks de moeilijke omstandigheden zijn vele Pakistanen geholpen, met dank aan het Nederlandse publiek.

Rapportage in februari

Medio februari zullen de SHO met een eerste rapportage komen over de hulpverlening in Pakistan. Daarin zullen werkzaamheden en kosten uitgebreid aan de orde komen. Tot die tijd houden de SHO-leden via hun afzonderlijke websites het Nederlands publiek op de hoogte van hun activiteiten in Pakistan.

De SHO bestaan uit ICCO & Kerk in Actie, Cordaid Mensen in Nood, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, World Vision, Tear, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes en UNICEF Nederland.

Gerelateerd aan dit onderwerp