Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

VN doet hulpoproep voor Benin

4 november 2010

De Verenigde Naties hebben internationale donoren woensdag om 34 miljoen euro gevraagd voor de honderdduizenden overstromingsslachtoffers in Benin.

Het West-Afrikaanse land kampt met de zwaarste overstromingen in een eeuw tijd.

Ruim 105.000 mensen zijn hun woning kwijt. In totaal zijn bijna 700.000 mensen getroffen, aldus OCHA, het VN-bureau voor de coördinatie van noodhulp. De aantallen zullen naar verwachting verder stijgen met meer regenval in het vooruitzicht.

Verwoestend effect

"Het verlies van woningen, vee, kleding en landbouwgereedschappen zal een verwoestend en langdurig effect hebben," stelde vicechef Valeria Amos van OCHA. Benin kampte al met ernstige voedselproblemen voor de overstromingen.

Hevige neerslag in verband met het regenseizoen teistert West-Afrika al maanden, maar veel landen zoals Benin hadden meer regenval dan gebruikelijk te verduren.

Bron: ANP