Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Spa Reine en UNICEF zorgen voor schoon drinkwater in Burkina Faso

3 november 2010

1 liter Spa = 4 liter schoon drinkwater in Burkina Faso

Spa Reine en UNICEF zorgen voor schoon drinkwater in Burkina Faso

Spa Reine en UNICEF zijn samen een campagne gestart. Per verkochte liter Spa Reine zorgt UNICEF in Burkina Faso voor vier liter schoon drinkwater. In totaal moet de actie 25 miljoen liter schoon water opleveren.

In Burkina Faso overlijdt een op de vijf kinderen voordat het vijf jaar oud is. Dat komt in veel gevallen doordat kinderen ziek worden door het drinken van vervuild water. UNICEF zorgt in 70 gemeenschappen in Burkina Faso samen met de bevolking voor waterputten. In de komende twee jaar worden twintig nieuwe putten geplaatst, waardoor 6.000 mensen vlakbij huis de beschikking zullen hebben over schoon drinkwater.

In 2015 moet het aantal mensen dat wereldwijd geen toegang heeft tot schoon drinkwater zijn gehalveerd. UNICEF werkt in Burkina Faso en tal van andere landen mee aan het bereiken van dit zogenaamde Millenniumdoel. Spa Reine levert met deze actie - die tot eind december loopt - hieraan ook een belangrijke bijdrage.

Gerelateerd aan dit onderwerp