Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Tweede uitbarsting Merapi-vulkaan zorgt voor nog meer daklozen

2 november 2010

De Merapi-vulkaan op het Indonesische eiland Java is afgelopen zondag opnieuw tot uitbarsting gekomen.

Hierdoor is het aantal daklozen opgelopen tot 69.533. In de provincie Yogyakarta gaat het om 19.050 en in Centraal-Java om 50.483 ontheemden.

UNICEF heeft de Indonesische regering - die de hulpoperatie aan deze mensen leidt -hygiënekits, jerrycans, wateropslagtanks, schooltenten en onderwijsmaterialen geleverd.

Mentawai-eilanden

Naast de uitbarsting van de Merapi-vulkaan kampt Indonesië ook met de gevolgen van de aardbeving en tsunami bij de Mentawai-eilanden voor de kust van Sumatra. Hier zijn officieel 449 doden geteld en zijn 15.000 mensen hun huizen kwijtgeraakt. UNICEF heeft de overheid voorzien van onder andere hygiënekits, waterzuiveringsmiddelen en muskietennetten. Vanwege het slechte weer verloopt de hulpverlening aan de eilandenn echter moeizaam.