Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF stuurt hulpgoederen naar slachtoffers uitbarsting vulkaan Merapi

28 oktober 2010

Indonesië heeft deze week te maken gehad met twee natuurrampen: een aardbeving voor de kust van West-Sumatra gevolgd door vloedgolven, en een uitbarsting van vulkaan Merapi op Java.

De Indonesische regering leidt de hulpoperatie voor de overlevenden van beide rampen. Door investeringen van UNICEF en andere VN-organisaties na de tsunami van 2004, is de overheid beter in staat om op dit soort situaties in te spelen.

UNICEF stuurt op verzoek van de regering hulpgoederen naar 4.500 gezinnen die door de vulkaanuitbarsting dakloos zijn geworden. De Mentawai-eilanden, die door de vloedgolven zijn getroffen, krijgen 6.000 muskietennetten. Op de eilanden komt veel malaria voor en de overlevenen hebben deze netten nodig ter bescherming tegen de malariamug.,