Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Overstromingen in Benin

26 oktober 2010

Sinds 24 oktober zijn in Benin meer dan 680.000 mensen - waaronder ongeveer 122.000 kleine kinderen - getroffen door overstromingen.

Overstromingen in Benin. Foto: UNICEF Benin 2010/Olivier Asselin

Het aantal ontheemden bedraagt 180.000. De overstromingen zijn veroorzaakt door zware regenval. Oogsten zijn mislukt en 600 klaslokalen, waarin 115.000 leerlingen les krijgen, zijn verwoest. Heel West- en Centraal-Afrika kampt met overstromingen, maar Benin is het zwaarst getroffen.

"De overstromingen hebben mijn leven verwoest," zegt Afoussa, een 36-jarige moeder van zes kinderen. Ze woont met haar gezin in Avotrou, een voorstad van de hoofdstad Cotonou. "Onze oogst is weg en we hebben niks te eten. Al dagen is er geen schoon water om te drinken."

De hulp van UNICEF

UNICEF verspreidt samen met de brandweer drinkwater in de zwaarst getroffen gebieden. Tot nu toe hebben ze 198.000 liter water uitgedeeld aan 20.000 mensen. Daarnaast wordt er onder andere gezorgd voor waterzuiveringstabletten en -containers en worden bronnen gezuiverd. UNICEF heeft in het noorden therapeutische voeding voor ondervoede kinderen gedistribueerd.

Al dat stilstaande water is aantrekkelijk voor de malariamug. Daarom worden binnenkort muskietennetten verspreid. UNICEF bereidt ook de verzending van onderwijskits voor, waarin schoolmaterialen zitten voor 3.000 kinderen.