Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Cholera-uitbraak in Haïti

23 oktober 2010

In de Artibonite-vallei in Haïti is cholera uitgebroken. Tweeduizend mensen zijn ziek en tweehonderd patiënten zijn aan de gevolgen van deze ziekte overleden.

De autoriteiten vrezen dat ook Port-au-Prince door cholera zal worden getroffen. Deze angst lijkt gegrond, aangezien de ziekte ook al in de buurt van de hoofdstad voorkomt. In Port-au-Prince leven als gevolg van de aardbeving miljoenen mensen dicht opeen gepakt in tentenkampen. De kans is hier groot dat cholera snel slachtoffers zal maken.

Groot risico voor kinderen

Cholera gaat gepaard met hevige diarree en braken. Vooral kinderen lopen een groot risico om aan cholera te overlijden, aangezien ze sneller uitdrogen dan volwassenen. UNICEF en haar partners proberen de ziekte te bedwingen door patiënten te behandelen en voorlichting te geven over het belang van hygiëne. Daarnaast verspreidt UNICEF onder meer waterzuiveringsmiddelen, ORS (Oral Rehydration Salts, een mengsel van zouten en suiker dat uitdroging tegengaat) en zeep.

Gerelateerd aan dit onderwerp