Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Meer dan 10 miljoen kinderen door overstromingen in Pakistan getroffen

21 september 2010

"In Pakistan zijn meer dan tien miljoen kinderen door de overstromingen getroffen. Deze humanitaire crisis is zo gigantisch, dat de schaal ervan het verstand van de rest van de wereld te boven gaat," meldt UNICEF.

UNICEF-rapport Kinderen in Pakistan

Vandaag verschijnt een rapport van UNICEF over de situatie in Pakistan, twee maanden na de overstromingen

Vanwege de enorme omvang van de crisis en de toenemende nood, heeft UNICEF het bedrag dat nodig is om haar hulp te financieren verhoogd van 141 naar 252,3 miljoen dollar. Dit bedrag is genoeg voor 12 maanden en betreft de periode augustus 2010 tot en met juli 2011. Van dit gevraagde bedrag is 160,8 miljoen dollar nog niet ontvangen.

Ongekend aantal getroffenen

In Pakistan zijn meer dan 20 miljoen mensen door de overstromingen getroffen, waarvan de helft kinderen zijn. Dit aantal overstijgt het aantal slachtoffers van de Tsunami in 2004, de aardbeving in 2005 in de Pakistaanse provincie Kashmir en de aardbeving in Haïti in januari van dit jaar. Op het hoogtepunt van de overstromingen stond circa een vijfde van het land onder water. Het water heeft grote stukken landbouwgrond en oogsten verwoest in een land dat normaal gesproken al kampt met voedselonzekerheid.

Een aantal delen van Pakistan, vooral in de provincie Sindh, staan nog onder water en honderdduizenden mensen worden nog steeds geëvacueerd. In andere gebieden, waar het water zakt, keren mensen terug naar huis. Hun middelen van bestaan zijn weggevaagd, terwijl ze vóór de overstromingen al grote moeite hadden om te overleven. Deze ramp is dus verre van voorbij en de impact ervan zal nog decennia lang door de Pakistani worden gevoeld, meldt het rapport.

De hulp van UNICEF

UNICEF's hulpverlening richt zich op de zorg voor schoon water en sanitaire voorzieningen, voeding, gezondheidszorg, onderwijs en het beschermen van kinderen. Wat water en sanitaire voorzieningen betreft, bereikt UNICEF meer dan 6 miljoen mensen. De hulp bestaat uit voorzieningen voor schoon water, de reparatie van bronnen en het distribueren van waterzuiveringsmiddelen.

Meer dan een half miljoen kinderen jonger dan vijf jaar zijn ingeënt tegen polio en meer dan 420.000 kinderen tegen mazelen. Ruim 375.000 kinderen en meer dan 50.000 zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven zijn voorzien van extra voeding.

Ongeveer 35.000 kinderen kunnen onderwijs volgen en spelen en 26.000 kinderen en vrouwen hebben psychosociale hulp gekregen.

Rapport 'Children in Pakistan'

Download het rapport 'Children in Pakistan' (PDF)

Gerelateerd aan dit onderwerp