Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Portret Renate Verbaan brengt € 1.500 op

17 september 2010

Een bijzonder portret van presentatrice Renate Verbaan heeft € 1500,- opgebracht voor UNICEF. Het portret werd vanwege het 5-jarige bestaan van het magazine JAN geveild.

Portret Renate Verbaan in Jan. Fotograaf: Roger Neve

Het magazine JAN bestaat 5 jaar en organiseerde op 15 september een bijzondere benefietveiling. Veilinghuis Christie’s maakte een selectie van de meest bijzondere portretten van bekende Nederlandse vrouwen die sinds het eerste nummer in JAN verschenen. Met als resultaat 16 beelden van bijzondere vrouwen, onder wie UNICEF Ambassadeur Renate Verbaan.

Goede doelen

De gehele opbrengst van de veiling komt ten goede aan de goede doelen die door de geportretteerde vrouwen zelf zijn uitgekozen. Renate Verbaan heeft als goed doel UNICEF uitgekozen.

De foto van Renate Verbaan is gemaakt door fotograaf Roger Neve. De presentatrice vertelde dat deze foto erg bijzonder is, omdat ze enkele uren daarna ten huwelijk gevraagd door haar vriend Winston Gerschtanowitz én omdat de opbrengst van deze foto ten goede komt aan kinderen wereldwijd.

Gerelateerd aan dit onderwerp