Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Saima (10) uit Pakistan gaat voor het eerst naar school

7 september 2010

Miljoenen kinderen zijn getroffen door de rampzalige overstromingen in Pakistan. Maar de crisis heeft ook hoop en kansen met zich meegebracht.

Saima woont in de provincie Punjab waar 8 miljoen mensen zijn getroffen door de overstromingen.De overheid heeft kampen opgezet voor ontheemden. Saima's familie kwam twee weken geleden naar zo'n kamp.

De drie broers van Saima gingen vóór de overstromingen naar school in hun dorp. Maar zij mocht niet van haar opa. Ze moest thuisblijven om haar moeder te helpen.

UNICEF zet tijdelijke scholen op

schoolopvangNaar schatting zijn 11.000 scholen in Pakistan verwoest. En 6.000 scholen worden gebruikt als noodopvang voor meer dan een miljoen mensen.

Met steun van UNICEF zijn 73 tijdelijke scholen opgezet. Hierdoor hoeven ruim 12.000 kinderen in de getroffen provincies geen onderwijs te missen.

De 10-jarige Saima gaat nu voor het eerst naar school. In 12 dagen tijd heeft ze leren tellen en is ze begonnen met lezen en schrijven.

Positieve verandering

Saima is een van de duizenden kinderen van wie het leven sinds de ramp voorgoed veranderd is. UNICEF en haar partners doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het uiteindelijk om een positieve verandering gaat.

"Mijn droom is uitgekomen", zegt Saima. "Ik hoop zo dat ik van mijn moeder naar school mag blijven gaan als we eenmaal weer thuis zijn."

Gerelateerd aan dit onderwerp