Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ruim 16 miljoen voor Pakistan

27 augustus 2010

De nationale actie op radio en televisie voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan is afgesloten met een opbrengst van 16,1 miljoen euro op Giro 555.

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) zijn zeer tevreden met dit resultaat en besteden dit geld aan directe noodhulp, zoals medische zorg, onderdak, water en voedsel.

Jan van Doggenaar, actievoorzitter van de SHO: "We zijn zeer verguld met dit mooie bedrag. We bedanken iedereen die geld heeft gegeven of op een andere manier heeft bijgedragen aan dit goede resultaat. Dat de omroepen en verschillende redacties dit zo snel snel hebben geregeld, is fantastisch. De deelnemende organisaties van de SHO zullen het geld zorgvuldig besteden, zodat we de bevolking van Pakistan goed kunnen helpen. Daarover zullen we iedereen komend jaar informeren."

Giften zijn ook de komende weken nog welkom op Giro 555. Over het afsluiten van de actie besluit het SHO-bestuur binnenkort.


 

Bron: Samenwerkende Hulporganisaties (SHO)

Gerelateerd aan dit onderwerp