Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Actiedag voor Pakistan van start

26 augustus 2010

De publieke omroep en de zenders SBS6 en RTL4 staan vandaag stil bij de watersnoodramp in Pakistan met een speciale actiedag. Ook op de radio is veel te merken van de actie voor Pakistan.

Onder andere op Radio 538, 3FM, Q Music, Sky Radio, Radio 4, Radio 5, BNR, Veronica, 100% NL en Radio 10 Gold. Radio 2 zendt live uit vanuit Beeld en Geluid.

Alle zenders besteden in hun eigen programmering aandacht aan de miljoenen getroffenen met als doel geld in te zamelen op giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Daarnaast is er op Nederland 2 van 20.50-22.00 uur een speciaal programma 'Actie voor Pakistan' vanuit Beeld en Geluid in Hilversum. Deze uitzending bevat onder andere reportages vanuit het rampgebied en videobijdragen van prinses Margriet en Mies Bouwman.

Hulp gaat rechtstreeks naar de slachtoffers

SHO-voorzitter Farah Karimi roept iedereen op te geven voor de slachtoffers in Pakistan. "Ik hoop dat mensen zich niet laten weerhouden door de negatieve berichten over Pakistan: onze hulp gaat rechtstreeks naar de slachtoffers. Wij kunnen hen niet in de steek laten."

De actiedag werd vanmorgen officieel gestart door Marco Borsato. "Elke euro die we vandaag ophalen gaat mensenlevens redden", aldus Borsato.

Op Actie555.nl vindt u meer informatie over de actiedag op radio en tv.

actiedag 555

 

Gerelateerd aan dit onderwerp