Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

1,6 miljoen euro voor UNICEF's hulp in Pakistan

21 augustus 2010

De Nederlandse regering doneert 1,6 miljoen euro aan UNICEF voor de hulpverlening in Pakistan. Het Wereldvoedselprogramma (WFP) krijgt 2 miljoen euro.

Nederland deed deze toezegging afgelopen donderdag in New York, tijdens een bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties over Pakistan. Met dit bedrag kan UNICEF zorgen voor voeding voor baby's, kleine kinderen en hun moeders en voor schoon water en sanitaire voorzieningen.

Het WFP kan dankzij de donatie de komende maanden onder meer voedselpakketten voor ongeveer 6 miljoen mensen verspreiden.

De Secretaris-Generaal van de VN, Ban Ki-moon, verklaarde dat 15 tot 20 miljoen mensen door de overstromingen zijn getroffen. Dit is meer dan de slachtoffers van de Tsunami (2004), de aardbeving in Kashmir (2005), cycloon Nargis (2008) en de aardbevingsramp in Haïti (2010) bij elkaar.

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Gerelateerd aan dit onderwerp