Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Waarschuwing voor 'tweede golf' sterfgevallen in Pakistan

19 augustus 2010

De Verenigde Naties waarschuwen voor een 'tweede golf' aan sterfgevallen in Pakistan, veroorzaakt door besmettelijke ziektes.

Moeder en zoon voor hun tent in een opvangkamp in Karachi, hoofdstad van de Pakistaanse provincie Sindh. Foto: UNICEF Pakistan/2010

Vooral kinderen lopen het risico ziek te worden. "Zij kunnen hun dorst niet beheersen en drinken alles. Daardoor kunnen ze diarree, cholera, malaria of een andere ziekte krijgen," zegt UNICEF-woordvoerder Abdul Sami Malik in Pakistan.

UNICEF vreest voor de gezondheid van ruim drie miljoen kinderen die leven in een gebied dat getroffen is door een van de ergste natuurrampen uit de geschiedenis. De omstandigheden bieden een ideale voedingsbodem voor ziektes, niet alleen voor diarree, cholera en malaria, maar ook voor mazelen, dysenterie, hepatitis en acute luchtweginfecties.

Tekort aan schoon water

Een tekort aan schoon drinkwater werkt uitbraken van ziektes in de hand. UNICEF voorziet momenteel elke dag 1,3 miljoen mensen van schoon water, maar miljoenen anderen zijn hiervan nog steeds verstoken.

De Verenigde Naties maakten vandaag bekend dat zeker vier miljoen mensen in Pakistan dakloos zijn geworden. De VN hebben het bedrag dat nodig is om in de komende drie maanden voldoende hulp te kunnen verlenen, nog lang niet binnen.

Bron: UNICEF/ANP

Gerelateerd aan dit onderwerp