Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Hulpverlening UNICEF in Pakistan in volle gang

14 augustus 2010

UNICEF is met 283 medewerkers aanwezig in de verschillende getroffen provincies. Wij coördineren er de hulpverlening op het gebied van water en hygiëne, voeding, onderwijs en bescherming van kinderen.

Hulpverlening UNICEF in Pakistan in volle gang

UNICEF en haar partners hebben al 113 watersystemen voor 830.700 mensen hersteld en vrachtwagens leveren dagelijks nieuw drinkbaar water. Ook zorgt UNICEF voor de installatie van latrines.

De toegang tot zuiver water en sanitaire voorzieningen is van essentieel belang om de spreiding van infectieziekten, zoals cholera en diarree, tegen te gaan. Deze ziektes zijn vooral dodelijk voor kinderen.

Om diarree te voorkomen of te genezen heeft UNICEF 1,8 miljoen zakjes orale rehydratatiezouten (ORS) en 500.000 zinktabletten uitgedeeld.

38.400 zwangere vrouwen en 16.000 ondervoede kinderen krijgen de nodige voedings-supplementen En in scholen en kampen is de vaccinatie van kinderen en zwangere vrouwen begonnen. Mobiele medische teams richten zich op de moeilijk bereikbare gebieden.

UNICEF en haar partners vangen kinderen op en hebben al psychologische hulp geboden aan 428 getraumatiseerde kinderen.

UNICEF stelt alles in het werk om ondervoeding te bestrijden, epidemieën te voorkomen, kinderen te beschermen en voldoende water- en sanitaire voorzieningen te leveren.

Gerelateerd aan dit onderwerp