Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

SHO: Help slachtoffers overstromingen Pakistan

13 augustus 2010

De Samenwerkende Hulporganisaties voeren vanaf 12 augustus gezamenlijk actie voor de slachtoffers van grote overstromingen in Pakistan. Volgens de VN zijn 14 miljoen mensen getroffen.

Ruim 1600 mensen zijn omgekomen en 300.000 woningen verwoest. Het hoge water heeft steden en dorpen verwoest, leidingen voor elektriciteit en communicatie vernield, bruggen en wegen weggespoeld en zware schade veroorzaakt aan gebouwen en woningen.

Partners van de Samenwerkende Hulporganisaties zijn op dit moment al volop bezig met noodhulpverlening. Maar er is nog heel veel meer hulp nodig. Meer dan een miljoen mensen worden met de dood bedreigd als zij niet snel beschikking krijgen over eerste levensbehoeften als schoon drinkwater, voedsel, medicijnen en tenten.

De bijdragen die gegeven worden via de SHO worden besteed via lokale organisaties (NGO’s). De Verenigde Naties zien toe op de onderlinge coördinatie van de verschillende hulpverleners in het land.

De Samenwerkende Hulporganisaties roepen iedereen op om te geven voor de slachtoffers van deze ongekende ramp. Onze hulp gaat rechtstreeks naar de slachtoffers, wij kunnen hen niet in de steek laten! Alle bijdragen zijn welkom en kunnen gestort worden op Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties.

Gerelateerd aan dit onderwerp