Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

SHO openen giro 555 voor slachtoffers Pakistan

12 augustus 2010

De Samenwerkende Hulporganisaties hebben giro 555 geopend voor de slachtoffers in Pakistan. Als gevolg van de overstromingen zijn intussen al 14 miljoen mensen getroffen.

SHO openen giro 555 voor slachtoffers Pakistan

De hulporganisaties - waarvan UNICEF deel uitmaakt - hadden eerder besloten om nog geen nationale actie te starten, omdat de ramp te weinig leeft onder de bevolking en het zomerseizoen een lastige periode is om te werven. Daarmee zou een succesvolle actie moeilijk worden. Die beslissing heeft de afgelopen dagen tot veel discussie geleid in de media en onder het publiek.

"Helaas is daarmee de aandacht van de eigenlijke ramp afgeleid," aldus SHO-voorzitter Farah Karimi. “Wij willen dat alle aandacht uitgaat naar de slachtoffers en hoe wij hen het beste kunnen helpen. Veel mensen hebben duidelijk gemaakt één herkenbaar nummer te willen om geld te storten. Wij willen die vraag graag beantwoorden."

Dringende oproep

Bovendien heeft de VN gisteren opnieuw een dringende oproep gedaan voor steun en heeft Nederland nog eens 2 miljoen extra vrijgemaakt. "Met al deze extra aandacht voor Pakistan hebben we er vertrouwen in dat Nederlanders deze actie tot een succes willen maken," zegt Karimi.

"We roepen dan ook iedereen in Nederland op om te geven voor de slachtoffers van deze ongekende ramp. Ik hoop dat mensen zich niet laten weerhouden door de negatieve berichten over Pakistan: onze hulp gaat rechtstreeks naar de slachtoffers. Wij kunnen hen niet in de steek laten.”

Gerelateerd aan dit onderwerp