Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Overstromingen in top 10 Pakistaanse natuurrampen

12 augustus 2010

De overstromingen in Pakistan staan in de top 10 van natuurrampen die in de afgelopen 75 jaar in dit land hebben plaatsgevonden.

Moeder en kind wachten op voedsel in de Pakistaanse provincie Sindh. Foto: REUTERS/Soomro

14 miljoen mensen lijden onder de gevolgen van het water, waarvan 6 miljoen levenreddende hulp nodig hebben. Zeven provincies hebben last van de overstromingen en er zijn minstens 1.200 doden te betreuren.

6 miljoen kinderen getroffen

Van de 6 miljoen kinderen die getroffen zijn door de overstromingen, hebben er ongeveer 2,7 miljoen direct hulp nodig. Gebrek aan veilig drinkwater, voedsel, onderdak en medische hulp zorgen voor een levensbedreigende situatie.

UNICEF zorgt voor voedsel, schoon water, medische zorg, onderwijs en het beschermen van kinderen. Daarnaast distribueren we ook tenten, dekens en kookgerei.

Bron: IRIN/UNICEF

Help Pakistan

Doneer nu oranje 284x57px

Nederland geeft extra geld voor Pakistan

vader_babyNederland stelt nog eens twee miljoen euro beschikbaar voor noodhulp aan Pakistan. Ons land reageert hiermee op het internationale verzoek om noodhulp van de Verenigde Naties van in totaal 460 miljoen dollar.

Het geld gaat naar het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de VN, dat de voedselhulp in Pakistan coördineert. Met de Nederlandse bijdrage kan het WFP meteen voedselpakketten uitdelen. Begin deze maand stelde Nederland al een miljoen euro beschikbaar aan het Internationale Rode Kruis voor hulp aan Pakistan.