Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ook zuiden van Pakistan getroffen door overstromingen

11 augustus 2010

De overstromingen in Pakistan hebben nu ook de zuidelijke provincies getroffen. Daarmee breidt de ramp in Pakistan zich verder uit.

Een man waadt samen met zijn dochter door het water naar een boot om in veiligheid te komen.

Volgens de Verenigde Naties zijn inmiddels ongeveer 14 miljoen mensen getroffen door de overstromingen in het noordwesten en zuiden van Pakistan. Daartoe behoren ook 6 miljoen kinderen. Honderdduizenden mensen hebben inmiddels de eerste hulp ontvangen.

Verwachting

Maar er zijn nog miljoenen mensen die onderdak nodig hebben en water, voedsel en medische hulp. Het aantal getroffenen kan de komende dagen nog verder toenemen omdat het waterpeil in de zuidelijke provincie Sindh nog steeds stijgende is.

Help Pakistan

Doneer nu oranje 284x57px

"Ik greep wat ik pakken kon en vertrok"

Noor Jehan houdt haar 15-maanden oude zoon stevig vast. Ze komt uit Unar Goth, een dorp in het zuiden van Pakistan. Ze is evenals de anderen om haar heen opgevangen in een kamp. Vermoeid en nog in shock vertelt ze hoe ze daar terecht is gekomen...

Lees verder


Gerelateerd aan dit onderwerp