Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF: drie miljoen Pakistanen getroffen door overstromingen

9 augustus 2010

Volgens UNICEF zijn in Pakistan zeker drie miljoen mensen getroffen door de overstromingen. Onder hen zijn bijna anderhalf miljoen kinderen.

De gevolgen van de zware moessonregens die de afgelopen dagen het land teisterden zijn in het hele land merkbaar, maar de noordelijke provincie Khyber Pukhtoonkhawa is het zwaarst getroffen. Het dodental staat nu op naar schatting 1.500. In de Swat-vallei in het noordwesten zijn 27.000 mensen door het water van de buitenwereld afgesloten.

Gevreesd wordt voor de uitbraak van besmettelijke ziektes, zoals diarree en cholera. Deze ziektes kunnen vooral voor kinderen dodelijk zijn en er zijn bij UNICEF al meldingen van diarreegevallen onder kinderen binnengekomen. Hulpverleners kunnen door de slechte bereikbaarheid van sommige gebieden nog niet iedereen helpen. UNICEF assisteert de overheid bij het verlenen van noodhulp en zorgt nu en in de komende dagen onder meer voor schoon drinkwater, wc's, voedsel, kleding, medische hulpgoederen en vaccins. 24 medische kampen bieden met steun van UNICEF hulp aan een miljoen mensen.

Onderstaande foto's zijn afkomstig van REUTERS/Adrees Latif

Pakistan 1 Reuters

Pakistan 2 ReutersPakistan 3 Reuters

Help Pakistan

Doneer nu oranje 284x57px

Filmje van ITN News over de overstromingen in Pakistan

UNICEF-persbericht over Pakistan

UNICEF heeft op 3 augustus een eerste persbericht over de overstromingen in Pakistan verstuurd. In dit bericht vragen we aandacht voor de bijna 1,5 miljoen kinderen onder de slachtoffers van de watersnood. Lees meer