Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Pakistan: aantal getroffenen overstromingen loopt op tot ruim 6 miljoen

9 augustus 2010

Volgens de laatste schattingen van de Pakistaanse overheid en de VN is het aantal mensen dat is getroffen door de overstromingen opgelopen tot ruim 6 miljoen. Ongeveer de helft hiervan zijn kinderen.

Kinderen op de resten op hun huis in de provincie Khyber Pakhtunkhwa. Foto: Reuters/Aziz

Martin Mogwanja, directeur van het UNICEF-kantoor in Pakistan, coördineert de activiteiten van alle hulporganisaties voor de slachtoffers van de overstromingen. Hij zegt: "We werken op topsnelheid om in de belangrijkste behoeften van deze mensen te voorzien."

In eerste instantie kampte alleen het noorden van het land met wateroverlast, maar in deze situatie is al snel verandering gekomen. Nu heeft ook de provincie Sindh in het zuiden van het land te maken met overstromingen. Door het water is het op dit moment nog onmogelijk om een aantal gebieden te bereiken. In de noordelijk gelegen - en zwaarst getroffen - provincie Khyber Pakhtunkhwa zijn 600.000 mensen van de buitenwereld afgesloten. "Door het slechte weer hebben we hen ook niet met helikopters kunnen bereiken," zegt Wolfgang Herbinger van het World Food Programme (WFP).

UNICEF heeft het benodigde bedrag voor de hulp aan Pakistan verhoogd tot 47,3 miljoen US dollar. Omdat de omvang van de schade nog verre van duidelijk is, zal dit bedrag nog flink toenemen.

Help Pakistan

Doneer nu oranje 284x57px

doneer op giro 555


Schoolboeken herinneren aan betere tijden

In de buurt van Peshawar, de hoofdstad van de provincie Khyber Pakhtunkhwa, stuitten UNICEF-medewerkers op een jongetje dat vertelde dat hij zijn huis, zijn school en zijn vriendjes kwijt was. Zijn schoolboeken had hij wel kunnen redden. Om eten en water maalde hij niet; hij probeerde aan de kant van de weg zijn boeken te drogen, want - zo vertelde hij - die herinnerden hem aan betere tijden.

Gerelateerd aan dit onderwerp