Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Overstroomd Pakistan vanuit de lucht

4 augustus 2010

Martin Mogwanja, directeur van het UNICEF-kantoor in Pakistan, heeft een bezoek gebracht aan twee landbouwgebieden in Khyber Pakhtunkhwa.

De Pakistaanse provincie Khyber Pakhtunkhwa gezien vanuit de lucht. Foto: UNICEF Pakistan/2010/Mogwanja

Deze provincie, gelegen in het noord-westen van Pakistan, is het zwaarst getroffen door de overstromingen.

In de gebieden die Mogwanja bezocht, doet UNICEF er alles aan om de verspreiding van diarree onder jonge kinderen te voorkomen. Deze ziekte, een vaste klant bij dit soort natuurrampen, kan voor kinderen dodelijk zijn. Samen met de overheid zorgt UNICEF zo snel mogelijk voor het herstel van drinkwatervoorzieningen en voor waterzuiveringsmiddelen.

Geschokt

Martin Mogwanja heeft vanuit de lucht de situatie goed kunnen bekijken en was geschokt door wat hij zag. "Huizen dreven in het water, oogsten waren weggespoeld en de muren van gebouwen waren ingestort." Op de grond sprak hij met mensen die vertelden dat ze in bomen en op daken hadden moeten klimmen om aan het water te ontkomen. Anderen hadden familieleden verloren en deden er nu alles aan om hun lichamen droog te houden, zodat ze straks - als het water is gezakt - een fatsoenlijke begrafenis kunnen krijgen.

De UNICEF-directeur denkt dat het minstens drie tot zes maanden zal duren voordat basale voorzieningen in de overstroomde gebieden zullen zijn hersteld. "Maar het is heel moeilijk in te schatten hoe lang de wederopbouw zal duren."

Help Pakistan

Doneer nu oranje 284x57px

Gerelateerd aan dit onderwerp