Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ook overstromingen in Afghanistan

3 augustus 2010

Ook Centraal- en Midden-Afghanistan kampen met overstromingen veroorzaakt door hevige regenval. De overstromingen worden - net als in Pakistan - beschouwd als de ergste in meer dan tachtig jaar.

Het water heeft meer dan 4.000 huizen verwoest en landbouwgrond en oogsten zijn verloren gegaan. Wegen en bruggen zijn weggevaagd en dit maakt - gecombineerd met de onveilige situatie - dat de hulpverlening aanzienlijk wordt bemoeilijkt.

UNICEF verleent noodhulp in de zwaarst getroffen gebieden en zorgt in de komende dagen onder meer voor tenten, medicijnen en waterzuiveringsmiddelen. 10.000 kinderen onder de vijf jaar, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, krijgen 'high energy biscuits' om ondervoeding tegen te gaan. Daarnaast wil UNICEF dat kinderen zo snel mogelijk weer naar school kunnen. Er komt ook een vaccinatie-actie om kinderen in te enten tegen mazelen.

Gerelateerd aan dit onderwerp