Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF helpt slachtoffers overstromingen Pakistan

2 augustus 2010

Bijna alle districten in de provincie Khyber Pakhtunkhwa in het noordwesten van Pakistan zijn getroffen door overstromingen.

De overstromingen worden veroorzaakt door zware moessonregens. Ruim 1.100 mensen zijn omgekomen en bijna een miljoen Pakistanen lijden onder de gevolgen van dit natuurgeweld. De regering van Pakistan leidt een noodhulpoperatie, daarbij geassisteerd door UNICEF en andere hulporganisaties. Vooral vrouwen en kinderen, die tijdens rampen als deze het meest kwetsbaar zijn, hebben hulp nodig.

De getroffen bevolking heeft dringend behoefte aan onderdak, schoon water, toiletten, medische zorg, kleding en voedsel. De meeste districten zijn echter zeer moeilijk voor hulpverleners bereikbaar. Wegen zijn verwoest en minstens 45 bruggen zijn ingestort. In Pirpai is een pakhuis met hulpgoederen overstroomd, wat de hulpverlening nog meer bemoeilijkt.

Medische kampen

UNICEF en haar partners hebben in het district Swat negen medische kampen opgezet. Daarnaast biedt UNICEF in alle ernstig tot zeer ernstig getroffen districten hulp op het gebied van gezondheidszorg, voeding, onderwijs, schoon water, sanitaire voorzieningen & hygiëne en het beschermen van alleenstaande en kwetsbare kinderen.

De Europese Unie schenkt 30 miljoen euro voor de hulpverlening aan Pakistan. De Verenigde Naties doneren uit een noodfonds nog eens 10 miljoen dollar (7,6 miljoen euro).

De komende dagen wordt nog meer regen verwacht. De kans op uitbraken van besmettelijke ziektes, zoals cholera, is groot.

Help Pakistan

Doneer nu oranje 284x57px

Gerelateerd aan dit onderwerp