Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Lionel Messi bezoekt Haïti

19 juli 2010

Lionel Messi, speler van FC Barcelona en het nationale elftal van Argentinië, is op bezoek geweest in Haïti

Lionel Messi bezocht Haïti om aandacht te vragen voor de levensomstandigheden van de kinderen in dit land, zes maanden na de aardbeving. Foto: UNICEF/NYHQ2010-1396/Markisz

De voetballer, die sinds maart 2010 ambassadeur is van UNICEF, wilde zien hoe het - zes maanden na de aardbeving - met de kinderen in dit land gaat.

Messi bracht onder andere een bezoek aan het 50.000 zielen tellende kamp Carrefour Aviation. Overal waar hij kwam, werd hij opgewacht door een dolenthousiaste menigte. Sinds de aardbeving van 12 januari wonen in totaal 800.000 Haïtiaanse kinderen in provisorisch opgezette opvangkampen, waar een tekort heerst aan wc's, schoon water, onderwijs en medische zorg. "Ik voelde me overweldigd door de overvolle opvangkampen en de armoede," zei Messi na afloop van zijn bezoek.

Lionel Messi Haiti 2

Lionel Messi ontmoette tijdens zijn bezoek kinderen die onder leiding van het Haïtiaanse Olympisch comité meedoen aan sport- en spelactiviteiten, die worden gefinancierd door UNICEF. Foto: UNICEF/NYHQ2010-1394/Markisz

 

 

Lionel Messi Haiti 3

Messi sprak ook met de twaalfjarige Rikelme Marseil. Dit jongetje werd, twee weken na de aardbeving, geraakt door een verdwaalde kogel en is nog steeds niet hersteld. Foto: UNICEF/NYHQ2010-1398/Markisz

 

 

 

Filmpje: Lionel Messi in Haïti

De hulp van UNICEF in Haïti

Lees wat UNICEF in de afgelopen zes maanden in Haïti heeft bereikt.

Gerelateerd aan dit onderwerp