Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Minder hiv onder Afrikaanse jongeren

13 juli 2010

Jonge mensen in Afrika zorgen voor 'een revolutie' in hiv-preventie doordat ze minder sekspartners hebben, pas later met seks beginnen en vaker aan veilige seks doen.

Dat heeft Unaids, de organisatie van de Verenigde Naties die tegen hiv en aids strijdt, dinsdag laten weten.

Het aantal mensen met hiv daalt onder jonge mensen tussen de 15 en 24 jaar in zestien van de 25 zwaarst getroffen landen. In veel van die landen lijkt het erop dat ze aan het eind van dit jaar 25 procent minder hiv-gevallen tellen. Unaids roept regeringen op van deze vooruitgang te leren en te zorgen voor seksuele voorlichting, de beschikbaarheid van condooms en toegang tot hiv-testen.

Wereldwijd zijn vijf miljoen jonge mensen besmet met hiv. De overgrote meerderheid, bijna 80 procent, woont in Afrikaanse landen onder de Sahara. In 2008 raakten ongeveer 900.000 nieuwe jonge mensen besmet, van wie verreweg de meesten Afrikaanse vrouwen waren.
Unaids publiceerde de cijfers in verband met een internationale conferentie over aids volgende week in Wenen.

Bron: ANP

Gerelateerd aan dit onderwerp