Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ryan en Andrea vlaggendragers bij Uruguay-Nederland

7 juli 2010

Op 7 en 9 juni jl. zond de NCRV de documentaire 'Joris en de jonge helden van Zuid-Afrika' uit. In het tweeluik portretteert Joris Linssen vijf kinderen uit de gevaarlijke wijk Hanover Park (bij Kaapstad), die hij samen met UNICEF bezocht.

Twee hoofdpersonen in de documentaire waren Ryan (13) en Andrea (15). Gisteravond stond hun leventje even totaal op z'n kop toen zij, samen met hun sportcoach Rashieda, aanwezig mochten zijn bij de halve finale Uruguay-Nederland. En niet zomaar als supporters, maar als heuse vlaggendragers!

vlaggendragers

V.l.n.r. Ryan (13), sportcoach Rashieda en Andrea (15)

In de schaduw van het stadion

12,7 miljoen kinderen in Zuid-Afrika leven onder extreem moeilijke omstandigheden. Ze hebben onder meer te maken met criminaliteit, extreem geweld, hiv en aids, drugs en alcohol. UNICEF zet sport in om het leven van kinderen in Zuid-Afrika te verbeteren. Hierbij werken we samen met de lokale organisatie SCORE. Sportcoach Rashieda werkt voor deze organisatie.

Trailer 'Joris en de jonge helden van Zuid-Afrika'