Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

TROS TV Show op 8 juli gewijd aan UNICEF

5 juli 2010

Joris Linssen, Karin Bloemen, Jan Mulder, Claudia de Breij, Jörgen Raymann, Kim Lian van der Meij, Bert Koenders, André van Duin, Kristie Boogert, Sipke Jan Bousema, Nicolette van Dam en coach Ivo Niehe spelen op 8 juli hun Grote Finale tijdens een speciale editie van de TROS TV Show.

Karin Bloemen zingt samen met de kinderen van het Leerorkest.

Een maand voor het WK in Zuid-Afrika kwamen ze in actie, de spelers van 'het andere Oranje': Joris Linssen, Karin Bloemen, Jan Mulder, Claudia de Breij, Jörgen Raymann, Kim Lian van der Meij, Bert Koenders, André van Duin, Kristie Boogert, Sipke Jan Bousema, Nicolette van Dam en coach Ivo Niehe. Tot donderdag 8 juli, de dag dat de TROS TV SHOW SPECIAL: HET ANDERE ORANJE IN DE GROTE FINALE wordt uitgezonden, hebben zij zich ingezet om geld in te zamelen voor de kinderen die leven in de schaduw van het stadion. In veel ontwikkelingslanden staan zij vanaf hun geboorte met 1-0 achter doordat ze opgroeien met geweld en armoede.

Grote Finale

Tijdens een avondvullend televisieprogramma op Nederland 1 spelen de elf hun Grote Finale. Daarin wordt niet alleen de opbrengst bekendgemaakt van de nationale actie 'doe mee voor 1,50 euro per doelpunt van het Nederlands elftal', maar zullen ze ook de rest van Nederland proberen mee te krijgen. Daartoe komt elke speler van het team aan de aftrap met zijn of haar beste act, beste nummer, beste theater- of televisiefragment en een persoonlijke motivatie.

Ter inspiratie zijn er live schakelingen met Haïti, Sri Lanka en Sierra Leone waarbij mensen 'in het veld' duidelijk maken welke vorderingen UNICEF nu al maakt en wat UNICEF nog kan doen om het lot van miljoenen kinderen te verbeteren. Daarnaast zijn er optredens van onder anderen Jeroen van der Boom, Karin Bloemen en van het Leerorkest, bestaande uit 35 jongeren die onlangs nog optraden voor prinses Maxima.

Wanneer op tv?

Jeroen van der BoomDe TROS TV Show Special voor UNICEF wordt uitgezonden op donderdag 8 juli, om 20.30 uur op Nederland 1. Zie ook www.tros.nl/tvshow