Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Actie 'Scoor mee voor UNICEF' geeft al 80.000 kinderen een betere toekomst

1 juli 2010

Maak van je WK meer dan een spelletje en doe ook mee! De actie loopt zolang Oranje kans heeft om wereldkampioen te worden.

Actie 'Scoor mee voor UNICEF' geeft al 80.000 kinderen een betere toekomst

De actie 'Scoor mee voor UNICEF' heeft er tot dusver voor gezorgd dat 80.000 kinderen in Zuid-Afrika een jaar lang kunnen sporten onder begeleiding van een sportcoach. Voor elke goal van Oranje in de kwartfinale komen daar nog eens 10.000 kinderen bij.

 

 

In de schaduw van de voetbalstadions

Alle ogen zijn deze weken gericht op het WK in Zuid-Afrika. UNICEF maakt van die gelegenheid gebruik om extra aandacht te vragen voor de 12,7 miljoen kinderen in dit land die in de schaduw van de voetbalstadions opgroeien. Vaak onder extreem moeilijke omstandigheden.

Het UNICEF elftal

UNICEF heeft een eigen elftal samengesteld van prominenten uit de wereld van sport, media, cultuur en politiek. Het elftal wil heel Nederland in beweging krijgen om kinderen met sport meer kans te geven op een betere toekomst.

Het UNICEF elftal bestaat uit Ivo Niehe (coach), Jan Mulder, Jörgen Raymann, Bert Koenders, Kim-Lian van der Meij, Karin Bloemen, Joris Linssen, Kristie Boogert, Nicolette van Dam, André van Duin, Sipke Jan Bousema en Claudia de Breij.

De UNICEF-spelers roepen samen alle Nederlanders op om voor elke goal van Oranje 1,50 euro in te leggen onder het motto 'Scoor mee voor UNICEF'.

Win vrijkaarten voor Legally Blonde en een meet & greet met Kim-Lian

kimlianIedereen die meedoet, kan topscoorder worden van zijn of haar favoriete UNICEF-speler. Je maakt dan kans op een unieke prijs. Alle spelers van het elftal bieden iets bijzonders aan.

Kim-Lian van der Meij geeft bijvoorbeeld vrijkaarten weg voor de nieuwe musical Legally Blonde. Als jij haar topscoorder wordt, krijg je ook een meet & greet met de cast van deze topmusical. Claudia de Breij biedt een masterclass cabaret aan en de topscoorder van Jörgen Raymann maakt kans op eregastkaarten voor zijn nieuwste voorstelling. Of ontdek je liever samen met Bert Koenders de politicus in jezelf?

 

Doe ook mee met Scoor mee voor UNICEF!

Zolang Oranje nog kans heeft om wereldkampioen te worden, kun je meedoen. Maak van uw WK meer dan een spelletje!

Deze campagne is ondertussen gesloten