Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Bijna 80.000 Zuid-Afrikaanse kinderen krijgen een sportcoach

29 juni 2010

Bijna 80.000 kinderen in Zuid-Afrika kunnen een jaar lang begeleiding krijgen van een sportcoach. Dat is tot nu toe het resultaat van de actie "Scoor mee voor UNICEF!".

Sportcoach begeleidt kind in Zuid-Afrika.

Dankzij Oranje en de mensen die zich hebben opgegeven voor de actie "Scoor mee voor UNICEF!" kan UNICEF al bijna 80.000 kinderen in Zuid-Afrika helpen aan een betere toekomst. Per nieuwe goal in de kwartfinale komen daar ruim 10.000 kinderen bij.

In het WK-land groeien 12,7 kinderen op onder erbarmelijke omstandigheden. Ze leven in armoede en lopen risico geronseld te worden door benden, misbruikt te worden of hiv op te lopen.

UNICEF Elftal

Via de actie "Scoor mee voor UNICEF!" kunnen Nederlanders zich opgeven om per gescoorde goal van Oranje tijdens het WK kinderen te steunen in Zuid-Afrika. Er is een speciale actiewebsite ontwikkeld en een speciaal UNICEF Elftal actief met bekende Nederlanders.

Met het bedrag dat UNICEF met de SMS-actie ophaalt én de andere acties die er tijdens de sportcampagne van UNICEF worden gehouden, krijgen de Zuid-Afrikaanse kinderen een kans op een betere toekomst.

Weerbaarder

Op meer dan 800 probleemscholen krijgen lokale leraren een opleiding tot sportcoach. Deze sportcoaches leren om tijdens het sporten allerlei onderwerpen (life skills) te behandelen. Bijvoorbeeld hiv- en aidspreventie, alcohol- en druggebruik, seksuele voorlichting, geweld, respect en gelijkheid. Dit zal er toe leiden dat uiteindelijk 500.000 kinderen weerbaarder worden, geweld op scholen afneemt, de onderwijskwaliteit toeneemt, het aantal drop-outs afneemt en ook het aantal hiv-besmettingen.

De campagne is ondertussen gesloten.