Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Militanten zetten VN-kinderkamp Gaza in brand

28 juni 2010

Ongeveer 25 gemaskerde en gewapende mannen hebben maandag een zomerkamp van de Verenigde Naties in de Gazastrook in brand gezet. Dat meldden functionarissen en ooggetuigen. De groep militanten viel bewakers aan en zette het gebouw vervolgens in brand.

Palestijnse kinderen tijdens een zomerkamp

Tijdens de aanval waren er geen kinderen in het gebouw. De verantwoordelijkheid voor de brandstichting is nog niet opgeëist. Het hoofd van de Unrwa, John Ging, sprak van "een laffe en verachtelijke daad''. Volgens hem zal de VN-organisatie het kamp meteen weer opbouwen en doorgaan met haar programma.

Het is de tweede keer in een paar weken tijd dat onbekende Palestijnse strijders een kinderkamp aanvielen van de VN-organisatie die is belast met hulp aan Palestijnse vluchtelingen (Unrwa). Sommige extremistische groepen zijn tegen dit soort kampen waar jongens en meisjes samen spelen.

De Unrwa heeft in de Gazastrook meer dan dertig van dergelijke kampen opgezet waar de circa kwart miljoen Palestijnse kinderen in Gaza in de vakantie onder meer kunnen zwemmen en sporten.

Bron: ANP