Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nederland draagt bij aan noodhulp Kirgizië

23 juni 2010

Nederland stelt €400.000 beschikbaar voor humanitaire hulp in Kirgizië. Dit maakte minister Verhagen vandaag bekend.

Driekwart van het bedrag gaat naar voedselhulp via het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties. Het Internationale Rode Kruis krijgt €100.000 voor de opvang van etnisch Uzbeekse vluchtelingen in Uzbekistan.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken leven inmiddels honderdduizenden Kirgiziërs door de geweldsuitbarsting in hun land in schrijnende omstandigheden. "Het is bittere noodzaak dat de internationale gemeenschap hen laat zien dat zij niet worden vergeten. Nederland draagt daar vanzelfsprekend zijn deel aan bij,” aldus demissionair minister Verhagen.

Zuid-Kirgizië kampt sinds 2 weken met aanhoudend geweld. De humanitaire situatie is zorgwekkend. De VN gaat uit van meer dan 1 miljoen getroffenen in Kirgizië. Van hen zijn 300.000 ontheemd. Daarnaast vluchtten 200.000 etnische Uzbeken naar Uzbekistan.

Bron: Buitenlandse Zaken

Gerelateerd aan dit onderwerp